Skärgårdsfesten på Tjärö -99

Lördag morgon den 3 juli-99 träffades vi på kajen i Karlshamn för vidare båtfärd med Skärgårdstrafiken ut till Tjärö.
Vi som var med på Skärgårdsäventyret det här året var jag och Jeanette samt Johan, Mats, Anders, Inger, Uffe, Camilla och Nina.
Det första vi gjorde när vi kom fram till Tjärö var att slå upp tälten som vanligt
Vi delade nu upp oss i tre lag, sedan började lekarna. Första tävlingen var boule. En ojämn grusig bana gjorde att slumpen spelade en viss roll för tävlingsresultatet men Mats visade sig vara dagens bouleexpert med häpnadsväckande kast...

Klicka på fotona för att se dessa i full skala

Efter detta ordnade jag och Camilla lite tändsticksknep. Med varierande framgång och beskyllningar om fusk etc så löste sig knepen till sist. Nu var det dags för lite fika med medhavda fyllda baguetter. Vädret på lördageftermiddagen var soligt och flera senare brända axlar vittnade om detta.
Nu skulle jag arrangera en slangbelletävling men detta att göra en egen slangbåge visade sig svårare än man trodde och vi övergick till att kasta sten på ölburkarna istället. Fastän detta är också svårare än man tror!
Efter en liten drickapaus roade vi oss Camillas tävlingsförslag i form av frisbeegolf, detta var också riktigt roligt!

Nu var klockan efter fem och vi tog nu vår packning och drog iväg till grillplatsen. Vi valde samma grillplats som förra året och det var nog tur det då vi senare fick mycket nytta av kunna skyla under det stora stenblocket.
Innan grillningen värmde vi upp med lite hästskokastning. Laget "De rakade" med Mats, Nina och Jeanette vann tävlingarna totalt medan de andra två lagen delade andraplatsen.


Nu var det definitivt dags att grilla. Tyvärr blev vädret nu snabbt sämre och största delen av kvällen så regnade det mer eller mindre. Nåja, lite mat och dryck och senare lite allsång med hjälp av Mats gitarrspelande häll ändå humöret högt. Trots eller kanske tack vare vårt hemska sjungande så slutade det regna och sista timmarna blev fina.


Vid 01-tiden beslöt vi oss för att dra oss hemåt mot tälten. Som vanligt blev inte Tjärö helt skadefritt i år heller. Det var nu min tur att på hemvägen snubbla och stuka fotleden. Vid 02-tiden slocknade vi alla till sist.
Söndagen bjöd på varmt och soligt och fint väder. Detta utnyttjade vi till att spela kubb, kasta frisbee och allmänt lata oss. De flesta av oss åkte hem med 13-färjan. Ett bad hemma i Långasjön lockade mera än havets kyla vid Tjärö...

Hoppas ni alla hade det roligt och att ni gärna kommer på Tjärö även nästa år?

Tillbaka till Tjärösidan

Senast uppdaterad 2000-01-28
Du är besökare [an error occurred while processing this directive], sedan 000128
Copyright © 2000 Stefan Danielson
E-post: stefan@starmail.com  Hemsida: http://www.soka.nu