Skärgårdsfesten på Tjärö -97

Lördag morgon den 28 juni-97 träffades vi på kajen i Karlshamn för vidare båtfärd med Skärgårdstrafiken ut till Tjärö.
Tyvärr var nu vädret inte det bästa med åskmörk himmel och häftiga regnskyar, ordentligt blött alltså! Kanske var det därför som alla inte kunde komma?
Men med på Skärgårdsäventyret var i alla fall jag och Jeanette samt Johan, Uffe, Camilla, Magnus, Johanna, Daniel, Monica, Palle, Anna, Mats och Sigge.
Det första vi gjorde när vi kom fram till Tjärö var att slå upp tälten, och precis innan ännu ett åskregn blötte ner allting kom tälten upp och vi kurade ihop oss för att bekanta oss och äta lunch.
Någon timme senare upphörde regnet och vi drog igång med tävlingen/lekarna. Delade upp oss i lag och tävlade i Boule, Hästskokastning, Casting (Ulf fick instruera) samt kasta boll på ölburkar (hunnit tömma några nu).
Några av våra lekar

Efter detta tog vi en paus för att ladda för tävlingens mest riskabla moment, dvs kanotstafetten. Och i tävlingsivern gick det som väntat, många av oss blev nerstänkta. Fast den enda som helt kapsejsade var nog jag själv... Så nästa sommar skall Ulf o jag ha revansch!
Kanotstafetten

Efter ombyte och drickapaus började vi göra oss redo för kvällens grillande. Diverse mer eller mindre smakliga rätter och en del öl & vin gjorde att vi alla bara satt stornjöt av den fina sommarkvällen. Vädret blev bara bättre och bättre och vi bestämde oss för att avsluta tävlingarna med en dragkamp. Om denna kan kommenteras att tjejlaget (Johanna, Monica, Magnus) "nästan" vann, men rätt repsida kanske avgjorde till Lag Ulfs fördel? Nåja, jag tror att Uffe, Jeanette och Mats ändå vunnit (och var nu inte också domaren inblandad här?) Men nu var inte tävlingen speciellt seriös utan alla drack glatt ur segerskumpan!
Vid grillplatsen väntande på maten.

När kvällen övergick till natt började vi lägereldssjunga, mer eller mindre bra (bland de bättre var våra sångfåglar Monica och Sigge). Att Mats och Magnus kompade på sina gitarrer gjorde stämningen riktigt sådär Pripps-Blå-reklam myspysig...
Avslutade sent på natten med lite musikfrågesport. Som alltid var Anna överlägsen!
Sång vid lägerelden samt prisutdelning med skumpa.

Dagen efter på söndagen tog vi det mest lugnt i värmen, och folk badade och solade samt pratade minnen...
Nästa sommar får alla som pratade om hur kul det var, "det här måste vi göra om" ny möjlighet, för då ordnar vi säkert Tjärö II. Så ni som missade sommarens Fest, ni får förnyad chans -98...

Fotografierna ovan är tagna av Ulf Liedholm, Magnus Bergström och Stefan Danielson.
För att se bilderna i full storlek, vg klicka på bilden.

Tillbaka till Tjärösidan

Senast uppdaterad 2000-01-28
Du är besökare [an error occurred while processing this directive], sedan 000128
Copyright © 2000 Stefan Danielson
E-post: stefan@starmail.com  Hemsida: http://www.soka.nu