Välkommen till Stefans recension av Titanic

Titanic är en av de bästa filmerna jag har sett. James Cameron har med sin film bevisat att han inte bara är duktig på specialeffekter. Då filmen kostar en miljard att producera kan man förvänta sig få mycket effekter, och bra effekter får vi i publiken också men filmen är mycket bättre än så...
Både Leonardo DiCaprio och Kate Winslet gör utmärkta rollprestationer, men även alla biroller i filmen verkar besatta av bra karaktärsskådespelare. Att filmmusiken är bland det bästa som gjorts, ökar förstås Titanics kvaliteer som en av 90-talets bästa filmer. Filmmusiken av James Horner och ledmotivet av Celine Dion har med all rätt blivit en jättesucce, men är det inte fler än jag som tycker musiken påminner mycket om vad Enya sjunger?
Jag kan fortsätta berömma filmen för dess faktist djupbottnande manus (sic!) med en i grunden väldigt varm kärlekshistoria mellan överklassflickan Rose och livskonstnären Jack. Mycket kanske upplevs sentimentalt och sorgligt och många blöta ögon syns efteråt i biosalongen. Men det finns också mycket värme och skratt i filmen, en komplett film med både glädje och sorg och mycket spännande effekter.
Tyvärr blir slutet med gamla Rose och juvelen som kastas tillbaka ett onödigt Hollywoodslut...

Tillbaka till Camerons film, Titanic

Senast uppdaterad 1998-03-26

Copyright © 1998 Stefan Danielson